Fotografie Ondernemen

Wie is die fotograaf nou eigenlijk? Leer me kennen!

28 januari 2019

Als fotograaf is het natuurlijk heel makkelijk om je te verschuilen achter je camera, laptop of iets dergelijks. Ik had ergens nog een oud word-document liggen met vragen over mezelf. Het leek me goed om dit artikel onder het stof vandaan te halen en de vragen naar mijn huidige ik te stellen. Vandaag neem ik je mee, want wie is die fotograaf nou eigenlijk?

Wie ben ik en hoe ziet mijn leven eruit?

Ik ben Jasmijn Bult, 21 jaar oud en geboren op 26 December 1997. En ik werk als freelance mode/portret fotograaf. Ik werk graag in mijn eigen studio in Deventer. Momenteel doe ik naast mijn werk als mode/portret fotograaf ook nog de studie tot fotograaf op het Roc in Ede. Wat ik zo leuk vind aan modefotografie in de studio? Dat ik zelf het licht en de setting kan bepalen. Aankomend jaar staat er voor mij nog wel op de planning dat ik meer op locatie moet gaan werken, maar ook meer met daglicht lijkt me tof!

Wanneer, en waarom ben ik begonnen met fotografie?


Tussen mijn 13e en 15e kocht mijn zus een DSLR camera de Nikon D90. Toen zij deze had aangeschaft begon mijn interesse naar fotografie steeds meer groeien. Toen ik op het punt kwam om een studie te kiezen moest ik dan aan fotografie denken. Voorheen wou ik altijd wat met dieren of gehandicapten wat gaan doen, maar op mijn middelbare school ontdekte ik dat dit toch niet echt bij mij paste.
Hoe ik bij mode fotografie ben gekomen is door mijn fotografie opleiding op het Cibap in Zwolle, hier ben ik stage gaan lopen bij Monique Zomer. Zij werkte vaak met modellen. Naar het werken met modellen ben ik dan ook steeds meer onderzoek gaan doen en ontdekte dat het geen was waar ik mij op wou gaan richten.

Welke camera gebruik ik, en wat zijn mijn favoriete objectieven.

Ik ben begonnen met het fotograferen met de Nikon D5200.
Afgelopen zomer heb ik de Nikon D610 gekocht, een full frame camera die meer aan mijn wensen en eisen voldoet. De objectieven die ik vaak gebruikt zijn voornamelijk prime objectieven, maar ik beschik ook over de 24-70 2.8 van Tamron. Op mijn opleiding kan ik veel objectieven lenen waardoor ik goed kan ontdekken welke objectieven bij mij en mijn fotografie passen. De objectieven die ik dan ook voornamelijk leen, maar van plan ben zelf aan te schaffen na mijn studie zijn de 105mm 2.8 van Nikon en de 85mm ART van Sigma. Momenteel werk ik nog wel veel met de 24-70 omdat deze erg handig is voor een all-round shoots met verschillende perspectieven, maar voor close-ups pak ik toch liever de 105 mm erbij.

Wat is mijn favoriete foto van dit moment?

Wie is die fotograaf nou eigenlijk?

Mijn favoriete foto van dit moment is deze foto die ik heb gemaakt in Italië.
Juist de ontspannen blik van het model en de simpelheid van de foto passen denk ik heel goed bij mijn persoonlijkheid en stijl. Ik zou mijn eigen stijl dan ook omschrijven als rustig en licht.

Wat fotografeer ik het liefst?

Het liefst fotografeer ik mode/portret fotografie, maar merk de laatste tijd dat ik Beauty fotografie ook leuk begin te vinden. Waarom ik het liefst mode fotografeer? Omdat je met een (groot) team samen iets heel tofs kan neerzetten. Je probeert samen je werk de weide wereld in te krijgen. Door samen iets neer te zetten bouw je een band op.

Welke wensen of dromen binnen de fotografie heb ik nog?

Voor dit jaar heb ik nog een aantal doelen staan die ik sowieso wil behalen. Afgelopen jaar is mijn werk al een aantal keer gepubliceerd, maar meer consistente publicatie’s lijken me heel erg leuk om te doen. Ook is het andere doel dat ik wil behalen best belangrijk voor mijn ontwikkeling. Ik wil meer op locatie gaan fotograferen en met natuurlijk licht. Best een uitdaging voor iemand die zoveel in de studio werkt. Wat nog echt een van mijn wensen is het staan in de Vogue en/of Hapers Bazaar. ook zou ik nog graag voor grotere merken willen gaan werken, binnen en buiten Nederland. Ook wil ik me meer gaan focusen op de kapperswereld. Jaarlijks zijn hier binnen de coiffure awards, een belangrijke wedstrijd voor kappers binnen Nederland. Afgelopen 14 januari heb ik hier voor de eerste keer voor geschoten en ben zeker gemotiveerd om hier in de toekomst meer voor te gaan doen. Dus laat al je kappers weten dat ik hiervoor fotografeer!

Wie zijn mijn grootste voorbeeld, en waarom?

Het werk van Lindsay Adler spreekt mij altijd heel erg aan, omdat ze zoveel weet van het gebruik van studio licht. Het maakt echt iets magisch van de foto. Ook vind ik het werk van Anita Sadowska, Tina Eisen, Maryn Heartel, Sanne Grasdijk, Karin van Berkel, LaraJade, Sonja de Vlamming en Natascha Lindemann heel erg tof! Wat ik voornamelijk zie terug komen bij deze fotograferen zijn lichte beelden, een mooie toning in de huid, toffe expressie en houdingen.

Wat wil ik jou, als fotograaf meegeven.

– Probeer je eigen style te ontwikkelen, hiermee maak je jezelf unique en zal je opvallen tussen andere fotograferen, visagisten en stylisten.

– Wees consequent in je werk, planning en plaatsing, mensen verwachten iets van je op bepaalde momenten, als zij elke maandag een blogpost van je zien gaan ze dat onthouden.

Hopelijk heb je me zo een stuk beter leren kennen! Wil je niks missen van toekomstige content? Zowel op social media of hier op mijn blog? Vergeet me dan vooral niet te volgen. 

No Comments

Leave a Reply

Common phrases by theidioms.com