Ondernemen

Business: Waarom worden steeds meer mensen ZZP’er?

4 maart 2019

Follow my blog with Bloglovin

 

 

Waarom worden steeds meer mensen zzp’er? De afgelopen jaren is het aantal zzp’ers enorm toegenomen. Maar hoe komt die enorme groei, en waarom worden er steeds meer mensen zzp’er. Ik zocht het voor je uit en laat je de voornaamste redenen zien waarom er steeds meer zpp’ers zijn.
Zzp’er is een zelfstandige zonder personeel. Maar waarom is die drang om zonder personeel zo erg gegroeid? Ik laat je de voornaamste redenen zien waarom.

Bedrijven zitten minder lang aan je vast. 

Pijnlijk feit, maar steeds meer bedrijven willen geen medewerkers meer vast in dienst.
De kosten die verbonden zijn aan een vaste werknemer kunnen haast niet op tegen die van een zzp’er. Het voordeel hiervan is dat een bedrijf alleen deze persoon hoeft in te huren zodra zij iets nodig hebben van hem/haar. De kosten voor het bedrijf liggen voor een eenmalige klus misschien wel hoger, maar als je dit vergelijkt met iemand die 5 dagen per week zou komen heb je het alweer uitgespaard. Ook als ze eens een nieuwe techniek willen proberen kunnen ze hier specifiek iemand voor inhuren.

Iemand inhuren met een speciaal specialisme. 

Opdrachtgevers hebben vaak al een visie in hun hoofd, iets wat totaal bij hen of het bedrijf past. Door iemand in te huren met het specialisme waar ze naar opzoek zijn krijgt de opdrachtgever veel meer het beeld dat hij/zij voor ogen heeft!

Je hoeft als baas niet meer af te gaan op een cv, ervaring etc. 

Als baas kan je nu simpel weg iemand eenmalig inhuren. Bevalt het niet zit je niet maanden lang aan contracten vast waar je niet onderuit kan komen. Door het inhuren van een zzp’er heb je de mogelijkheid om ze er direct na de eerste opdracht eruit te knikkeren, maar wel netjes betalen hé.

Meer diversiteit in de werkzaamheden.

Het voordeel als zzp’er is natuurlijk dat je veel meer variatie hebt in je werkzaamheden.
Dit kan natuurlijk positief als negatief. Je kan veel meer doen van het geen waar je passie ligt. Maar, je hebt wel weer de nadelen van administratie, de minder leuke taken zoals aqusitie. Dit maakt het werk natuurlijk wel ontzettend divers.

Ben jij zzp’er? Zoja, wat vind jij het fijnste aan zzp’er zijn?

9 Comments

 • Reply Lodi 6 maart 2019 at 08:07

  Ik ben zzp-er geweest. Ik had een eigen praktijk. Ik vond de druk om te presenteren wel erg hoog ten opzichte van mijn vaste baan. En de onzekerheid. Ik vond de vrijheid daar in tegen weer heel erg fijn.

 • Reply Inge 6 maart 2019 at 08:17

  Ik ben geen zzp’er, maar ik denk er wel over na om later zelfstandig te gaan werken.

 • Reply Melanie Hoogvliet 6 maart 2019 at 08:24

  zzpér zou echt niks voor mij zijn ! Ik snap dat voor veel mensen de vrijheid erg fijn is en dat het voor een baas ook makkelijk is . Maar ik ben het type dat structuur , ritme en regelmatig nodig heeft dus ik zou er echt niet tegen kunnen dat mijn werkweek elke keer weer anders is .

 • Reply Geke 6 maart 2019 at 10:41

  Ik ken ook mensen die zzp’er worden omdat ze dan meer verdienen bij dezelfde opdrachtgevers dan dat ze in loondienst zijn.

 • Reply Felice Veenman 6 maart 2019 at 10:46

  ik werd ZZP-er omdat er niks geen werk te vinden was, 8 jaar verder wil ik nooit meer terug

 • Reply Farah 6 maart 2019 at 19:04

  Ondertussen ben ik ook een zzper geworden. De vrijheid die je hebt maakt het heel erg aantrekkelijk alhoewel voor een baas werken ook weer zijn voordelen heeft

 • Reply Lizzie 6 maart 2019 at 19:35

  Ik werk niet als zpp’er, maar moet wel zeggen dat het iets is waar ik voor de toekomst wel aan denk..

 • Reply Skincarebynaomi 6 maart 2019 at 19:42

  Persoonlijk vind ik het concept van ZZP’er zijn ook wel erg aantrekkelijk, maar er zitten ook veel risico’s aan. Ik zelf heb altijd al een droom gehad om een eigen praktijk te beginnen, maar nu weet ik nog niet waar ik ga stranden.. Ik studeer op dit moment nog

 • Reply Maaike | Travelbliss 6 maart 2019 at 23:25

  Ik werk als ZZP’er en vind die vrijheid zeker het grootste voordeel. Verder komen er wel veel meer taken op je bordje dan als je in loondienst werkt!

 • Leave a Reply

  Common phrases by theidioms.com